Pengikut

Isnin, 30 Januari 2012

bila cuti....

Semua pun happy bila sebut pasal "cuti" kan..haa, bertapa bestnya cuti tu semua orang menikmati nya sebaik mungkin. Sama ada cuti balik kampung atau cuti kat rantau orang..
cakap jew CUTI....teetttt...orang akan  bersorak gembira..
HURRAAYYY!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!
Tu la yang slalu disebut bila dapat twu cuti  akan bermula..
tidak ketinggalan juga diri sy sendiri..
dari sekolah rendah lagi memang cuti yg slalu dinantikan..
TAPI...
slalu balik rumah xda juga buat  apa..
maybe dekat dengan keluarga tu lebih selesa berbanding kawan2x kat skolah kan.
dulu, balik jew rumah slalu dengar mak ngn ayah beleter..
salah tu lah..salah ne la..banyaknya salah kite ms tu..
jangan maen tu lah..ne lah.
hee..tapi leteran tu lah yg kite  rindu skrg ne..
cuti je skolah macam2x  nak buat..tapi slalu x jadi..hurmmm...
lebih2x lagi bila tiba musim buah..
alahai...happy jugak..tapi bila dah terOVER tu pham2x la..
sakit ne la..sakit tu lah...heheh
maknanya x bley layan sangat la buah tu kan..hahaha...
slalu kan..bila pergi kebun nak  ambik buah..
sy suka join diorang mak ngan  ayah g kebun..
sebab kat ctu best..kalo makan fuhhh!! sangat berselera...
walaupun makan nasi dengan  ikan bilis ajew..heheh..gerenti laris..hehe..
cuti masa ne sy habis kan masa dengan melayan buah..
macam2x ada..heheh..ada durian, langsat, cempedak,nangka, "tampoi", rambai, dabai...& banyak lagi lah..
banyak sangat..sebab tu malas nk tulis..
first time balik..baru makan durian skit..esokny dah batuk2x..suara pun dah jadi romantik..hihi
apa pown..sy sangat happy dengan semua tu..heheh...

Khamis, 12 Januari 2012

Balik kampung

Assalammualaikum, & salam sejahtera..

Alhamdulillah, hari ini kita masih bernafas di bumi Allah yang indah ini.segala nikmat yang ada di bumi ini adalah anugerah Allah swt..& ianya adalah milikNYA jua..maka seharusnya kita bersyukur dengan apa yang kita miliki pada hari ini....
Apa pun..hari ini saya dah habis sem 1 tahun 2..lega bila exam dah habis.Masa-masa akhir tengah buat exam tu rasa nak kluar cepat je dari dewan peperiksaan..sebab gembira sangat.rasa beban terlepas dari baru..tapi harap dapat result baik lah lepas ne..sebab dah buat sebaik mungkin..ada la rasa happy sikit buat exam kali ne..
itulah lumrah seorang pelajar..
semalam dah habis exam..so hari ne nak jumpa dengan seluruh keluarga yang tercinta kat kampung nun di sana..saya rindu kalian sangat2x..ini la dugaan waktu nak berjuang mencari ilmu..berjauhan dengan keluarga tercinta..namun, ini juga lah salah satu dari ujian ALLAH buat kita..jadi..terimalah seadanya..

Bak kata pepatah "IN ORDER TO GAIN SOMETHING WE NEED TO SACRIFIES SOMETHING"

walau apa pun terjadi, tamatkanlah untuk segala sesuatu yang telah dimulakan..
semoga kalian juga akan berjaya dalam hidup kalian separti mana saya yang juga menginginkan kejayaan itu mengiringi kehidupan saya suatu hari nanti..amin.:-)

Ahad, 1 Januari 2012

Berita Harian Online | Persoalan Agama: Islam benar bergurau asal tak melampaui batasan

Berita Harian Online | Persoalan Agama: Islam benar bergurau asal tak melampaui batasan

Berita Harian Online | Persoalan Agama: Solat beza antara Muslim, kafir

Berita Harian Online | Persoalan Agama: Solat beza antara Muslim, kafir

Berita Harian Online | Persoalan Agama: Pondan, tomboy, pengkid dilaknat jika tak berubah

Berita Harian Online | Persoalan Agama: Pondan, tomboy, pengkid dilaknat jika tak berubah

Berita Harian Online | ‘2012 tahun gemilang Malaysia’

Berita Harian Online | ‘2012 tahun gemilang Malaysia’

Berita Harian Online | Polis nafi guna kekerasan surai perhimpunan haram di UPSI

Berita Harian Online | Polis nafi guna kekerasan surai perhimpunan haram di UPSI