Pengikut

Khamis, 31 Januari 2013

My pet

Assalammualaikum wbt semua

moga ceria slalu..
sy doakan moga kalian juga sihat slalu..>_<

ini miaw peliharaan sy..of coz i love them so much..
My Gemok & his brother Tumi

Gemok & Tumi's mother
-koneng-
koneng tengah mengandung..perut die besar sgt
tak tau bile die melahirkan.
x lame lg kut..
dh besar tu..maybe dlm seminggu ne..hee..
tau2x je kan...
x sbr nk tgok anak Koneng..
bape ekor ye agaknye???
hihihhihi..

ne Gemok...
cute sangat..
teman tido..
die x suke tdo luar..sebab takut kat kucing liar kat luar tu.
kalo gadoh slalu kalah.
mane x ny sy pggil pondan.
hihihihi...
Mr monkey....


C gemok beriadah waktu petang....
>_<

Ahad, 13 Januari 2013

Hujung Minggu

Assalammualaikum Wbt..
^_^
Apa khabar?

Moga  happy slalu ye..

okeyh...
shopping girl...

anyone interested with "shopping"?
opkoz la kan..hee..:-)
 lebih-lebih lagi pempuan..ha, die la punye..
tengok tu nak beli tu..tengok ne nak beli ne..
jadi rambang mata dibuatnye kan..
hihihihi...

kalau nak jimat, bawa duit untuk beli barang yang dalam list je.
x payah bawak banyak2.
kad kredit pun x payah susah2 nak bawak g shopping jugak.
nanti kesian kad kredit tu kosong tak berteman..hee.

tapi in case la kut2 ade emergency ke ape..
bawak je lah kaad kredit tu..1 je lah..
tu kalau yg banyak kad kredit..hee
yang ade 1 jew pandai2 lah tahan nafsu nak ambik duit.
hihihihihihi..:-)

ok lah..itu aje..












Jumaat, 11 Januari 2013

Merindu..

Assalammualaikum wbt semua..^_^
diharapkan kalian semua sihat walafiat..
 hari ni sy tengah menunggu detik untuk balik kampung..hurmm..
tak sabarnye...
ha..tu dia jalan kecik yang dirindui..
jalan yg menjadi tempat disinggahi pada waktu petang..

menghitung hari,
hari2 sebelum balik ne x de ape bende nak dibuat..
so, terasa lama jugak lah nak tggu even beberapa hari je lagi.

rindu dengan muke2 ne..
nak kumpul sama dengan family yang besar..
best sangat..
family sporting ^_^

Badruzzakwan

mohd shafeq aiqal

hmm..budak 2 org ne dh pandai jalan..hee
teringin nak tengok..ee x sabar.

budak ne pulak.....
hari tu kecik bukan main.dukung pun sblah tgn je
skrg dh tembam..
pp die nak cubit.....!
heheh..
Azmeera ariana..c comel ..


apa2 pun, pada kalian yang nak balik tu..
balik hati2 tau..
utamakan keselamatan ye...




Ahad, 6 Januari 2013

exam.exam.

Assalammualaikum semua..^_^..

saya gembira malam ne sebab lepas kol mama ngn daddy..
kol dorang buat hati tenang..senyum sampai telinga..heheh..
sy kol sebab nak mnta restu exam esok...
dah terbiasa macam tu dari skolah dulu..
stiap kali nak exam, kol mak ngan daddy doakan semuanya ok..
lucu plak bila mama kata moga dapat no.1..
terus meletus ketawa..kalo dulu boleh la kata mcm tu..
tapi skrang kat U dh x pakai sistem mcm tu..
alahai mama2x..dah explain byk kali..
tetap jugak nak kata mcm tu..hihi
daddy plak bile x dgr suare kte dia kate kita nangis pulak..hihi..

Apepun esok dh mula exam untuk sem 5.
harap2 sy dapat buat yang terbaik kali ini..amin.
Ya ALLAH permudahkanlah segala urusan pelajaranku..
biarlah semuanya berjalan dengan lancar..
Wish me luck all..:-)

Doa + Usaha + Tawakal = in sha Allah berjaya


Jumaat, 4 Januari 2013

Yang pergi tetap pergi

Assalammualaikum..ya habibi, habibati...
Jazakallah khairan kasiran


Pagi ini dikejutkan dengan berita kematian seoorang lagi yang berkaitan dengan family
yang dikenali sbg "ngah aji".
INNA LILLAH WA INNA ILLAIHI ROJIUN
moga dia di tempatkan dalam kalangan orang2 yang beriman.
amin.
Yang pergi tetap akan pergi mengadap Ilahi pencipta seluruh alam.
apa yang berlaku disana nanti bergantunglah
pada amalan kita di dunia.
bak kata c kecil bunga, yang putih, ikut bendera putih,
yang hitam, ikut bendera hitam,
dan yg belang2 ikut bendera belang2.
Allah maha adil.
terserah pada kita sendiri untuk memilih jalan yang kita kehendaki.
sesungguhnya Allah telah menunjukkan kita jalan yang lurus.
"IH DINA SIRATAL MUSTAQIM"
Melalui hadis dan kitab suci Al-quran..
fikirlah sebelum terlambat.