Pengikut

Isnin, 30 Januari 2012

bila cuti....

Semua pun happy bila sebut pasal "cuti" kan..haa, bertapa bestnya cuti tu semua orang menikmati nya sebaik mungkin. Sama ada cuti balik kampung atau cuti kat rantau orang..
cakap jew CUTI....teetttt...orang akan  bersorak gembira..
HURRAAYYY!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!
Tu la yang slalu disebut bila dapat twu cuti  akan bermula..
tidak ketinggalan juga diri sy sendiri..
dari sekolah rendah lagi memang cuti yg slalu dinantikan..
TAPI...
slalu balik rumah xda juga buat  apa..
maybe dekat dengan keluarga tu lebih selesa berbanding kawan2x kat skolah kan.
dulu, balik jew rumah slalu dengar mak ngn ayah beleter..
salah tu lah..salah ne la..banyaknya salah kite ms tu..
jangan maen tu lah..ne lah.
hee..tapi leteran tu lah yg kite  rindu skrg ne..
cuti je skolah macam2x  nak buat..tapi slalu x jadi..hurmmm...
lebih2x lagi bila tiba musim buah..
alahai...happy jugak..tapi bila dah terOVER tu pham2x la..
sakit ne la..sakit tu lah...heheh
maknanya x bley layan sangat la buah tu kan..hahaha...
slalu kan..bila pergi kebun nak  ambik buah..
sy suka join diorang mak ngan  ayah g kebun..
sebab kat ctu best..kalo makan fuhhh!! sangat berselera...
walaupun makan nasi dengan  ikan bilis ajew..heheh..gerenti laris..hehe..
cuti masa ne sy habis kan masa dengan melayan buah..
macam2x ada..heheh..ada durian, langsat, cempedak,nangka, "tampoi", rambai, dabai...& banyak lagi lah..
banyak sangat..sebab tu malas nk tulis..
first time balik..baru makan durian skit..esokny dah batuk2x..suara pun dah jadi romantik..hihi
apa pown..sy sangat happy dengan semua tu..heheh...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan